Zlodej lúpežne prepadol zubára, polícia žiada verejnosť o pomoc

29.03.2012 Poprad

Poprad 29. marca (TASR) – Doposiaľ neznámy páchateľ dnes ráno lúpežne prepadol lekára v Poprade. "Maskovaný muž vošiel do zubnej ambulancie, ktorá sa nachádza na prízemí bytového domu na Partizánskej ulici v Poprade, okolo 7. hodiny," uviedol krajský policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik.
V ľavej ruke mal krátku zbraň a lekárovi povedal, aby mu dal peniaze, dokonca sa spýtal, kde má pokladničku. Lekár sa postavil a zo stola zobral plechovú pokladňu, z ktorej vybral 40 eur. Peniaze podal páchateľovi, pričom ten si následne z plastovej škatule na mince zobral ďalších cca 40 eur. Následne z ambulancie odišiel. K ublíženiu na zdraví podľa hovorcu pri lúpeži nedošlo. Polícia po páchateľovi začala ihneď pátrať, avšak doposiaľ vykonanými úkonmi sa nepodarilo zistiť jeho totožnosť.
"Páchateľ je okolo 170 cm vysoký, štíhlej postavy, váži okolo 65 kg, je chlapčenský typ. Hlas mal tiež chlapčenský, vek okolo 20 rokov. Reč mal čistú, bez dialektu alebo nárečia," doplnil Džobanik. Oblečené mal čierne vyšúchané tepláky, na pravej nohe na prednej časti stehna bol biely nápis. Oblečenú mal aj teplákovú bundu bez zipsu čiernej alebo tmavosivej farby. Bunda bola obnosená, ošúchaná a s teplákmi netvorila súpravu. Na hlave mal zlodej čiernu plátenú kuklu s otvormi na oči a ústa, na rukách čierne pletené rukavice s odstrihnutými koncami.
"Keďže ambulancia sa nachádza v bytovke vo frekventovanej časti mesta, je veľký predpoklad, že si ráno niekto páchateľa všimol. Žiadame preto verejnosť, ak má akékoľvek informácie k zisteniu totožnosti páchateľa, o jeho pohybe alebo pobyte, aby ich oznámila buď osobne u vyšetrovateľa na odbore kriminálnej polície v Poprade, na telefónnom čísle 0961 89 3601, alebo na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru, prípadne telefonicky na známom telefónnom čísle 158," dodal Džobanik.
 

Vyberte región